Republička komisija izriče kazne

novcane kazneRepublička komisija izrekla je sedam novčanih kazni  naručiocima i odgovornim licima naručioca zbog postupanja naručioca suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama.

Novčane kazne su izrečene naručiocima i odgovornim licima naručioca u smislu odredbi člana 162. Zakona o javnim nabavkama uglavnom za nepostupanje naručioca po primljenom zahtevu za zaštitu prava na način i u rokovima određenim članom 153. Zakona o javnim nabavkama, zatim ukoliko naručilac nije postupio u skladu sa odlukom Republičke komisije ili pak ukoliko ne dostavi izveštaj i izjave predstavnika naručioca o sprovedenoj odluci Republičke komisije.

Od početka primene Zakona o javnim nabavkama „Službeni glasnik RS“, br. 124 od 29. decembra 2012, 14 od 4. februara 2015, 68 od 4. avgusta 2015.“ ovo je prvi put da se Republička komisja odlučila na izricanje kazni.

Objavljena rešenja o kažnjavanju možete pogledajti na sajtu Republičke komisije na sledećem linku http://www.kjn.gov.rs/ci/odluke/novcano-kaznjavanje.html

...