Zastoj roka za podnošenje ponuda

1398764_97627202_250x188Zastoj  roka za podnošenje ponuda javlјa se u slučaju kada je u postupku javne nabavke podnet Zahtev za zaštitu prava.
Zastoj roka za podnošenje ponuda podrazumeva za naručioca mogućnost da nastavi svoje aktivnosti u osporenom postupku javne nabavke, nakon što je konačnom odlukom odbijen ili odbačen zahtev za zaštitu prava u postupku javne nabavke ili nakon što mu je dozvolјeno odlukom Republičke komisije da nastavi aktivnosti u osporenom postupku javne nabavke.

Rok za podnošenje ponuda nastavlja se nakon što prestane razlog za zastoj,  računa se do isteka ukupnog broja dana za podnošenje ponuda koji je propisan konkursnom dokumentacijom i Zakonom, ako je odbijen ili odbačen zahtev za zaštitu prava ili nastavljen po dozvoli Republičke komisije.

Nastojimo da na osnovu naših mnogobrojnih pozitivnih iskustava u praksi pomognemo naručiocima da sprovedu postupak javne nabavke u skladu sa Zakonom, bez zastoja roka jer im je podnet Zahtev za zaštitu prava i bez dodatnih troškova koje su u obavezi da nadoknade u slučaju kada je Zahtev osnovan.
Na obostrano zadovoljstvo i uspešno sprovedene postupke javnih nabavki.

...