Interaktivna radionica „Kako efikasno i efektivno do uspešne javne nabavke?” 24. jun 2014. godine

008U Studentskom kulturnom centru Kragujevac 24. juna 2014. godine održana je jednodnevna interaktivna radionica „Kako efikasno i efektivno do uspešne javne nabavke?“ u organizaciji konsultantske kuće Tenderi d.o.o. Kragujevac. Radionica je bila namenjena naručiocima iz Kragujevca i okoline.

U toku radionice bile su zastupljene teme vezane za postupak javne nabavke male vrednosti i izveštaj o stručnoj oceni ponuda. Kroz temu „Postupak javne nabavke male vrednosti“  govorilo se o specifičnosti ovog postupka, konkursnoj dokumentaciji, rokovima vezanim za ovaj postupak i portalu javnih nabavki. Poseban deo teme bio je posvećen određivanju istovrsnosti radova, dobara i usluga. Kroz temu „Stručna ocena ponuda“ učesnicima radionice preneta su praktična iskustva predavača-instruktora vezano za ovu svakako jednu od najznačajnih faza u postupku sprovođenja postupka javne nabavke.

U trećem delu, koji nije definisan posebnom temom već je ostavljen za slobodnu diskusiju sa učesnicima radionice, govorilo se trenutno aktuelnim pitanjima i praktičnim problemima na koje naručioci nailaze pri svakodnevnom sprovođenju postupaka javnih nabavki. Kroz razmenu iskustava i podršku naših konsultanata pronađena su rešenja i odgovori na sva pitanja.

Učesnici radionice nisu krili zadovoljstvo istom. Iskazali su želju da se u što skorijem periodu ponove ovakve radionice – zasnovane na interaktivnom učešću svih polaznika radionice, koje svakako doprinose uspešnijem sprovođenju postupaka javnih nabavki.

Foto album sa radionice pogledajte klikom ovde.

...