Interaktivna radionica “Naše iskustvo za Vaše nabavke bez stresa” – 28. mart 2014. godine

DSC00037_800x600_340x255_250x18828. marta 2014. godine u Kragujevcu, u prostorijama Muzeja „21. Oktobar“, u prelepom ambijentu Spomen-parka Kragujevački oktobar, održana je jednodnevna interaktivna radionica „Naše praktično iskustvo za Vaše nabavke bez stresa“ u organizaciji konsultantske kuće Tenderi d.o.o. Kragujevac.

Teme koje su obrađene na radionici bile su između ostalog i sprovođenje postupaka na koje se Zakon ne primenjuje – primer i primena narudžbenice, određivanje istovrsnosti radova, dobara i usluga, softver za planiranje nabavki i kvartalno izveštavanje – evidencija i vođenje kartica pokrenutih postupaka, pripremanje izveštaja za prvi kvartal i slanje podataka UJN i DRI kroz konkretan primer. U okviru posebne teme „Javne nabavke, naše iskustvo – Vaša uspešna praksa“  diskutovalo se o trenutno aktuelnim pitanjima i dilemama u oblasti javnih nabavki, sa prezentovanjem smernica kako  uspešno prevazići prepreke na koje nailaze naručioci.

Na radionici su bili prisutni učesnici iz javnih preduzeća i ustanova iz Kragujevca, Kraljeva, Raške, Paraćina, Aranđelovca itd.

Zadovoljstvo učesnika radionice pokazuje i sveobuhvatna prosečna ocena od 4,84 (od maksimalnih  5,00) u sprovedenoj anketi. Ovakvi susreti postaju tradicionalni i svakako utiču pozitivno na uspešnost sprovođenja  postupaka javnih nabavki i iznalaženje pravih rešenja kroz razmenu iskustva iz prakse. 

Foto album sa radionice pogledajte klikom ovde.

Ostavite komentar