Još jedna uspešna razmena iskustava ponuđača

DSC00135Stručni tim konsultanata iz firme „Tenderi d.o.o. Kragujevac“, na još jednom seminaru u organizaciji Poslovnog udruženja „Ponuđači Srbije“ – KORAK BLIŽE KA USPEŠNIM JAVNIM NABAVKAMA, preneo je ponuđačima svoja bogata iskustva iz prakse.  Seminar je održan,  u hotelu „Kragujevac“ u Kragujevcu, 3 oktobra  2014. godine. Učesnicima seminarima predočeno je zbog čega je od važnosti da konkursna dokumentacija bude sastavljena u skladu sa Zakonom o javnim  nabavkama. Polaznicima seminara izneti su primeri iz prakse i ukazano je na moguće sporne sadržaje u konkursnim dokumentacijama na koje treba obratiti pažnju i uputiti zahtev za pojašnjenje, kako bi izbegli štetne posledice podnošenja neprihvatljive ponude.

Veoma interesantna tema, uvek je – Zahtev za zaštitu prava. Izneta su iskustva iz prakse u pogledu, načina podnošenja, na šta obratiti pažnju, zatim kako nakon poziva dopuniti Zahtev u delu uplate RAT, kao i mnoge druge sugestije.

Analizirali smo načelne pravne stavove Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki kako bi se ponuđačima približilo njihovo značenje i kako bi iste mogli primeniti u nekom konkretnom slučaju. Učesnici na seminaru – ponuđači iz raznih oblasti privrednih aktivnosti (građevina, zdravstvo, naftna industrija, mnogih uslužnih delatnosti…), nisu krili zadovoljstvo. Zadovoljno su komentarisali nova iskustva koja su ovom prilikom usvojili i koja će iskoristiti kao prednost u budućoj praksi.

Najveće je zadovoljstvo kada, čujemo iskrene  želje polaznika, da se češće srećemo i da im pružimo šansu da svoja iskustva ažuriraju našim u što kraćim rokovima. U toku seminara rodila se ideja o  mogućoj  saradnji Regionalnih privrednih komora i Poslovnog udruženja „Ponuđači Srbije“ čiji je oficijelni konsultant iz oblasti prakse u javnim nabavkama firma „Tenderi  d.o.o. Kragujevac“ radi organizovanja sličnih interaktivnih seminara. Javne nabavke su šansa za privrednike, a praćenje i primena  iskustava iz prakse  konsultanata Firme „Tenderi doo, Kragujevac“ je veliki  korak do zadovoljstva  uspehom.

...