Arhiva ‘Održani seminari’

Dan javnih nabavki – Očekivanja od novog Zakona

20180921_130356_001Predavači iz konsultantske firme “TENDERI DOO KRAGUJEVAC” su još jednom opravdali poverenje ponuđača i dobili sve pohvale. Ponuđačima su prenešena najbitnija iskustva iz aktuelne prakse u oblasti javnih nabavki uz razmenu mišljenja o očekivanjima od novog Zakona o javnim nabavkama.

U organizaciji Poslovnog udruženja Ponuđači Srbije , održana je jednodnevna interaktivna radionica  „Dan javnih nabavki – Očekivanja od novog Zakona“ 21. septembra 2018. godine u hotelu “TULIP INN PUTNIK“ na Novom Beogradu. Stručni konsultanti, konsultantske kuće Tenderi doo Kragujevac u svojstvu instruktora praktičara predstavili  aktuelnu praksu na teme:

Prihvatljivi, neprihvatljivi uslovi i elementi kriterijuma za učešće u postupku javne nabavke – dosadašnja praksa sa predlozima Više »

Interaktivna radionica „Očekivanja od novog Zakona o javnim nabavkama“

Bez naslovaU organizaciji Poslovnog udruženja Ponuđači Srbije , a uz podršku Grada Kragujevca, održana je jednodnevna interaktivna radionica „ Očekivanja od novog Zakona o javnim nabavkama“ 01. juna 2018. godine. Stručni konsultanti, konsultantske kuće Tenderi doo Kragujevac u svojstvu instruktora praktičara prisustvovali su radionici i predstavili  teme

Prihvatljivi, neprihvatljivi uslovi i elementi kriterijuma za učešće u postupku javne nabavke – dosadašnja praksa sa osvrtom na Nacrt novog Zakona o javnim nabavkama“ predstavila je Jasmina Marković.

Zaštita prava u postupku javne nabavke – dosadašnja praksa kroz odluke Republičke komisije za zaštitu prava, sa osvrtom na Nacrt novog Zakona o javnim nabavkamapredstavila je Stanica Radović.

Dok je treću Treću temuOvlašćenja nadležnih organa po Nacrtu novog Zakona o javnim nabavkama predstavio je polaznicima Saša Varinac – advokat, bivši predsednik Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Više o održanoj radionici možete pogledati na sajtu Udruženja Ponuđači Srbije.

JAVNE NABAVKE BEZ STRESA – AKTUELNE TEME U PRAVO VREME

seminar

Konsultantska firma Tenderi doo Kragujevac, uspešno je organizovala interaktivnu radionicu za naručioce i ponuđače „JAVNE NABAVKE BEZ STRESA – AKTUELNE TEME U PRAVO VREME“. Radionica je održana na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, 27. februara 2018. godine.Osnovni cilj radionice bio je da naši predavači, stručni konsultanti iz firme „Tenderi“ doo obuče predstavnike naručioca i ponuđača da efikasnije i ekonomičnije  upravljaju realizacijom ugovora, kao i kako da postupaju sa fakturama i drugim dokumentima, koji su osnov za plaćanje u komercijalnim transakcijama u skladu sa Izmenom i dopunom Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, koja je aktuelna od 1. marta 2018. godine.

Učesnici radionice su, osim praktične prezentacije na teme radionice, imali mogućnost aktivnog učešća – da postavljaju pitanja i da razmenom iskustava dobiju odgovore primenjive u praksi.

Fotograije sa radionice možete pogledati na sledećem linku.

Konsultanti Tendera doo Kragujevac na predavanju po programu “Monitoring javnih nabavki- Veća konkurencija, veća ušteda budžeta”

ponudjaciKonsultanti Tendera doo Kragujevac u svojstvu predavača praktičara učestvovali su na radionici koju je organizovalo Udruženje “Ponuđači Srbije” 21.06.2017. godine, u hotelu „Kragujevac“, za ponuđače. Radionica je organizovana, uz podršku grada Kragujevca,  u cilju realizacije Programa „Monitoring javnih nabavki – veća konkurencija, veća ušteda budžeta”.

Naši stručni konsultanti Stanica Radović (diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom) i Slađana Ratinac (diplomirani ekonomista) preneli su svoja iskustava sa aspekta prakse na temu „Priprema prihvatljive ponude“ .

Učesnici radionice iskazali su interesovanje i uputili veliki broj pitanja u vezi primene Zakona o javnim nabavkama i iznete teme.

Više o radionici možete pogledati na sledećem linku.

Uspešno održana radionica

output_wFtXOhNakon niza uspešnih seminara i interaktivnih radionica, konsultantska firma “Tenderi” doo, održala je radionicu za naručioce i ponuđače „ Neka naše iskustvo, bude Vaša prednost „. Radionica je organizovana 25. Maja 2016. godine u prostorijama hotela „Livade“, Preljina – Čačak. Osnovni cilj radionice bio je da naši predavači, stručni konsultanti iz firme „Tenderi“ doo, što bolje upoznaju učesnike sa aktuelnom praksom u primeni Zakona o javnim nabavkama, a imajući u vidu dileme koje su se javljale tokom realizacije postupaka javnih nabavki, rizicima i mogućim posledicama “labave” primene Zakona. Kroz interaktivnu radionicu naručioci i potencijalni ponuđači,  upoznati su sa svojim pravima i obavezama, kao i sa primenom u praksi zakonskih rešenja, ali i sa stavovima i praksom Uprave za javne nabavke i Republičke komisije za zaštitu prava. Više »

Interaktivna radionica “Izgradnja dobre prakse javnih nabavki“ 08. april 2016. godine

RadionicaStručni konsultanti, instruktori praktičari, konsultantske kuće Tenderi d.o.o. Kragujevac u organizaciji Poslovnog udruženja „Ponuđači Srbije“ održali su jednodnevnu interaktivnu radionicu „Izgradnja dobre prakse javnih nabavki“ u hotelu „Prestige“ u Beogradu 08. aprila 2016. godine. Na radionici,  izneta je najbolja praksa obrađena u tri teme:

  1. Efikasna upotreba Portala javnih nabavki
  2. Konkursna dokumentacija u postupku javne nabavke koja obezbeđuje primenu načela obezbeđenja konkurenciji i jednakosti ponuđača
  3. Stavovi Republičke komisije kroz praksu donetih Rešenja

U okviru prve teme radionice Efikasna upotreba Portala javnih nabavki instruktor je kroz slikovit prikaz, putem slajdova, približio svim učesnicima praktičnu primenu Portala javnih nabavki. Učesnici su se upoznali sa  načinom pristupa i pretrage na Portalu javnih nabavki i to: kako pronaći poziv i konkursnu dokumentaciju Više »

Interaktivna radionica „Kako do uspeha u javnim nabavkama“ 05. i 06. novembar 2015. godine

???????????????????????????????U prostorijama hotela „Zlatiborska noć“  05. i 06. novembra 2015. godine održana je dvodnevna interaktivna radionica „Kako do uspeha u javnim nabavkama“ u organizaciji konsultantske kuće Tenderi d.o.o. Kragujevac.

Prva tema prvog dana radionice, „Pravilno korišćenje i efikasno pretraživanje Portala javnih nabavki“ bila je namenjena i ponuđačima i naručiocima. Kroz temu je ponuđačima i naručiocima na praktičnim primerima prikazana pravilna upotreba portala, upoznati su sa softverskim zahtevima za korišćenje portala i najčešćim greškama koje čine u praksi. Učesnici radionice uzeli su aktivno učešće i zajedno sa instruktorima na radionici kroz praktičan rad na portalu javnih nabavki – unosili podatke, pretraživali portal i preuzimali dokumentaciju sa Portala. Više »

Još jedna uspešna razmena iskustava ponuđača

DSC00135Stručni tim konsultanata iz firme „Tenderi d.o.o. Kragujevac“, na još jednom seminaru u organizaciji Poslovnog udruženja „Ponuđači Srbije“ – KORAK BLIŽE KA USPEŠNIM JAVNIM NABAVKAMA, preneo je ponuđačima svoja bogata iskustva iz prakse.  Seminar je održan,  u hotelu „Kragujevac“ u Kragujevcu, 3 oktobra  2014. godine. Učesnicima seminarima predočeno je zbog čega je od važnosti da konkursna dokumentacija bude sastavljena u skladu sa Zakonom o javnim  nabavkama. Polaznicima seminara izneti su primeri iz prakse i ukazano je na moguće sporne sadržaje u konkursnim dokumentacijama na koje treba obratiti pažnju i uputiti zahtev za pojašnjenje, kako bi izbegli štetne posledice podnošenja neprihvatljive ponude.

Veoma interesantna tema, uvek je – Zahtev za zaštitu prava. Izneta su iskustva iz prakse u pogledu, načina podnošenja, na šta obratiti pažnju, zatim kako nakon poziva dopuniti Zahtev u delu uplate RAT, kao i mnoge druge sugestije.

Analizirali smo načelne pravne stavove Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki kako bi se ponuđačima približilo njihovo značenje i kako bi iste mogli primeniti u nekom konkretnom slučaju. Učesnici na seminaru – ponuđači iz raznih oblasti privrednih aktivnosti (građevina, zdravstvo, naftna industrija, mnogih uslužnih delatnosti…), nisu krili zadovoljstvo. Zadovoljno su komentarisali nova iskustva koja su ovom prilikom usvojili i koja će iskoristiti kao prednost u budućoj praksi.

Najveće je zadovoljstvo kada, čujemo iskrene  želje polaznika, da se češće srećemo i da im pružimo šansu da svoja iskustva ažuriraju našim u što kraćim rokovima. U toku seminara rodila se ideja o  mogućoj  saradnji Regionalnih privrednih komora i Poslovnog udruženja „Ponuđači Srbije“ čiji je oficijelni konsultant iz oblasti prakse u javnim nabavkama firma „Tenderi  d.o.o. Kragujevac“ radi organizovanja sličnih interaktivnih seminara. Javne nabavke su šansa za privrednike, a praćenje i primena  iskustava iz prakse  konsultanata Firme „Tenderi doo, Kragujevac“ je veliki  korak do zadovoljstva  uspehom.

Seminar „Putokaz ka uspešnim javnim nabavkama“ održan 20.06.2014. god.

  24.04.2014.Udruženje “Ponuđači Srbije”, nakon uspešnog seminara organizovanog 24.04.2014. godine, organizovalo je seminar 20.06.2014. godine u Hotelu “Prestige” u Beogradu.

Predavači iz konsultantske firme “Tenderi d.o.o. Kragujevac” su još jednom opravdali poverenje ponuđača i dobili sve pohvale. Ponuđačima su prenešana najbitnije iskustva iz prakse po novom Zakonu o javnim nabavkama na teme  “Zajednička ponuda i ponuda sa podizvođačem“, koju je iznela gospođa Jagoda Ratinac ,“Obavezni i dodatni uslovi i tehnička specifikacija u konkursnoj dokumentaciji“, koju je uspešno je interpretirala Jasmina Marković i poslednju ali ne manje bitnu temu iznela je Stanica Radović na temu „Procenjena vrednost javne nabavke i uvid u ponude po sprovedenom postupku javne nabavke“. Svo vreme intrukcija poliznicim seminara bila je omogućena rasprava i postavljanje pitanja sa aspekta prakse uz najznačajnije sugestije.

Polaznici seminara su još jednom pohvalili predavaće kontatovali  da se razlikuje od ostalih seminara na slične teme.

Slike sa seminara možete pogledati na sledećem linku.

Seminar „Putokaz ka uspešnim javnim nabavkama“ održan 24.04.2014. god.

06.03.2013.Konsultanti iz firme “Tenderi doo Kragujevac” nastavili su svoju uspešnu praksu i  prenos praktičnih iskustva iz oblasti javnih nabavki i u 2014. godini.

Nakon niza uspešnih seminara, udruženje “Ponuđači Srbije” je 24.04.2014. godine u hotelu “Prestige” u Beogradu, organizovalo seminar na temu „Putokaz ka uspešnim javnim nabavkama“. Polaznici seminara su iskazali veliko zadovoljstvo i pohvale za naš rad. Zadovoljni su jer se mogu upoznati sa novim dešavanjima iz naše bogate prakse javnih nabavki.

Teme koje su naši instruktori obradili i prezentovali prisutnima bile su „Zahtev za zaštitu prava „, predavač gospođice Stanice Radović, struči konsultant i „Konkursna dokumentacija – uslov za podnošenje prihvatlјive ponude“, prezentovana od strane gospođe Jagode Ratinac, direktorke firme „Tenderi d.o.o.“ i sudskog veštaka za privredni kriminal.
Više »