Zahtev za zaštitu prava

analizaIako je obaveza naručioca da pripremi konkursnu dokumentaciju tako da ponuđači na osnovu nje mogu podneti prihvatljivu ponudu, često to ne čine.

Ukoliko ste preuzeli konkursnu dokumentaciju za koju niste sigurni da je sastavljena u skladu sa zakonom i važećim propisima možete angažovati Tim Tendera koji će Vam otkoniti sve nedoumice. Svu komunikaciju vezanu za razjašnjenja dokumentacije preuzećemo na sebe i na taj način poštedeti Vas eventualnog konflikta sa naručiocem.

Analizom konkursne dokumentacije i dostavljenih pojašnjenja dobićete odgovor ima li osnova za podnošenje Zahteva za zaštitu prava na sadržinu javnog poziva i konkursne dokumentacije i podneti zahtev za zaštitu prava pre isteka roka za podnošenje ponuda. Ne zaboravite onoga trenutka kada ste podneli ponudu,  saglasili ste se sa  sadržinom konkursne dokumentacije i više je nemožete osporavati.

Podnošenjem osnovanog Zahteva za zaštitu prava koristite pravo da zaštitite Vaš interes i nemojte propustiti priliku koja Vam po Zakonu pripada. Nemojte Zahtev za zaštitu prava doživljavati kao problem već kao rešenje. Ukoliko po oceni našeg stručnog tima konstatujemo nepravilnosti u radu komisije za sprovodjenje postupka javne nabavke, podnosimo Zahtev za zaštitu prava ponudjača.

Ukoliko ste sami podneli ponudu i smatrate da je u postupku otvaranja ponuda došlo do propusta naručioca, kao i da sumljate u ispravnost ponude Vaše konkurentske firme, možete nas angažovati da izvršimo stručni uvid u ponude.

Ukoliko niste zadovoljni rešenjem koje ste dobili od Republičke komisije za zaštitu prava i smatrate da komisija nije uzela u razmatranje sve relevantne činjenice koje idu Vama u korist, možete se obratiti nama. Naš tim će proučiti Vaš predmet i pokrenuće upravni spor ukoliko smatramo da za to ima osnova.