Novine koje donosi Uredba za javne nabavke u oblasti odbrane i bezbednosti

izgradnjaNa sajtu Uprave za Javne nabavke objavljeni su novi podzakonski akti, među kojima je i Uredba o postupcima javnih nabavki u oblasti odbrane i bezbednosti, kojom se bliže uređuje postupak javne nabavke u oblasti odbrane i bezbednosti, utvrđuje se spisak dobara, usluga i radova u oblasti odbrane i bezbednosti i bliže se uređuje forma i sadržaj godišnjeg izveštaja o sprovedenim nabavkama.

Javne nabavke u oblasti odbrane i bezbednosti su nabavke:

1) naoružanja i vojne opreme uklјučujući i njen sastavni deo, komponentu i sklop;

2) bezbednosno osetlјive opreme uklјučujući i njen sastavni deo, komponentu i sklop;

3) dobara, usluga ili radova direktno povezanih sa naoružanjem i vojnom ili bezbednosno osetlјivom opremom ili postrojenjima iz tač. 1) i 2) ovog stava u toku bilo kojeg perioda ili celog životnog veka;

4) usluga i radova isklјučivo u odbrambene svrhe;

5) bezbednosno osetlјivih radova i bezbednosno osetlјivih usluga.

Dodela ugovora o javnoj nabavci vrši se u restriktivnom postupku ili pregovaračkom postupku sa objavlјivanjem poziva za podnošenje ponuda, a u drugim postupcima javne nabavke ako su za to ispunjeni uslovi propisani Zakonom i ovom uredbom.

Spisak dobara, usluga i radova na koje se primenjuje ova Uredba, dat je u prilozima 1 , 2. i 3, i čini njen sastavni deo. Više informacija možete pronaći na sledećem linku na sajtu Uprave za javne nabavke .

...