Održana interaktivna radionica u Regionalnoj Privrednoj komori u Kraljevu

photoU Regionalnoj Privrednoj komori u Kraljevu, dana 29.10.2014. godine, održana je interaktivna radionica “Korak bliže uspešnim javnim nabavkama” – “Javne nabavke – šansa privrednika, za veći profit”. Zajedno, u saradnji sa Regionalnom Privrednom komorom u Kraljevu i Poslovnim udruženjem “Ponuđači Srbije”, naš stručni tim konsultanata praktičara, polaznicima radionice preneo je svoja bogata iskustva iz prakse.

Učesnicima radionice, pokazano je zašto je dobra konkursna dokumentacija preduslov za podnošenje prihvatljive ponude, na koji način da iniciraju izmenu konkursne dokumentacije i doprinesu usaglašavanju sadržine sa odredbama Zakona o javnim nabavkama. Izneti su brojni primeri iz prakse uz detaljna obrazloženja i komentare. Takođe, uvek, veoma interesantna je tema zahtev za zaštitu prava. Polaznicima radionice prikazan je postupak kako da zaštite svoja prava kroz, sa jedne strane kako preventivno postupiti i iz sadržine konursne dokumentacije otkloniti povrede Zakona, i uporedo sa druge strane, kako ne treba postupiti, a sve u cilju kako bi se izbegle moguće štetne posledice. Analizirani su i načelni pravni stavovi Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, sa ciljem da polaznici radionice saznaju više o tome kako se odredbe Zakona načečno  tumače i primenjuju u praksi.

Privrednici, ponuđači i naručioci, sa područja Regionalne Privredne komore Kraljevo prepoznali su značaj ovakve interaktivne radionice i uzeli učešće: „Amiga“ Kraljevo, “Unipromet “ Čačak, „Aurora“ Lučani, „9.Septembar Medical“ G. Milanovac, “Kotlenik – Promet” Ladjevci, “Putevi” Čačak, “Putevi” Kraljevo, JKP Gornji Milanovac, “Autoprevoz” Čačak, “Vodovod” Kraljevo, Direkcija za planiranje i izgradnju Kraljevo, “Čistoća” Kraljevo.

Polaznici nisu krili zadovoljstvo, dali su svoje pozitivne komentare – da smo jedini od kojih mogu dobiti odgovore sa komentarom, na svako pitanje koje postave. Svakako, to je naš cilj, da zajedno budemo bolji i uspešniji na polju javnih nabavki u budućnosti.

Više informacija na sledećem linku.

...