Interaktivna radionica „Izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama“ 25. septembar 2015. godine

0

U organizaciji konsultantske kuće Tenderi d.o.o., u Domu učenika srednjih škola Kragujevac,  25. septembra 2015. godine održana je jednodnevna interaktivna radionica „Izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama“.

Radionicom su obrađene teme koje se tiču  izmena i dopuna Zakona o javnim nabavkama. Izmenjen i dopunjen Zakon o javnim nabavkama u primeni je od 12. avgusta 2015. godine. Kroz dve teme, „Sprovođenje postupaka koji su započeti po „starom“ Zakonu, plan nabavki po „starom“ i izmenjenom Zakonu i izmene i dopune Zakona koje se tiču vrsta postupaka nabavki“ i „Priprema dokumentacije za javnu nabavku i sprovođenje postupka po izmenjenom Zakonu o javnim nabavkama“ učesnici radionice su, kroz praktične primere, upoznati sa prelaznim i završnim odredbama Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama i novinama koje donosi izmenjen i dopunjen Zakon o javnim nabavkama.

U trećem delu radionice, koji nije definisan posebnom temom već je ostavljen za slobodnu diskusiju sa učesnicima radionice, govorilo se o trenutno aktuelnim pitanjima i dilemama koje naručioci imaju pri svakodnevnom sprovođenju postupaka javnih nabavki, a po izmenjenom i dopunjenom Zakonu o javnim nabavkama. Kroz razmenu iskustava i podršku naših konsultanata pronađena su rešenja i odgovori na sva pitanja.

Na predlog i inicijativu učesnika radionice, slične radionice biće organizovane i u drugim gradovima Srbije.

Foto album sa radionice pogledajte klikom ovde.

...