Obaveza kvartalnog izveštavanja za prvi kvartal 2016. godine (period januar – mart)

Kvartalno izveštavanjeDostavljanje kvartalnog izveštaja obaveza je naručilaca propisana članom 132. stav 1. Zakona o javnim nabavkama (“Sl. glasnik RS”, br. 124/2012, 14/2015 i 68/2015, u daljem tekstu: Zakon). Podsećamo naručioce da su dužni da najkasnije do 10. u mesecu, koji sledi nakon isteka prvog tromesečja, dostave kvartalne izveštaje o zaključenim ugovorima i sprovedenim postupcima prema članu 132. stav 3. ZJN. Priprema kvartalnih izveštaja vrši se primenom jedinstvenog aplikativnog softvera, koji sadrži obrasce za vođenje evidencije i prateće korisničko uputstvo, dostupan je na internet stranici Uprave za javne nabavke. Dostavljanje je isključivo u elektronskoj formi Upravi na adresu: izvestaj@ujn.gov.rs.

Kako se bliži kraj prvog kvartala počnite na vreme da uredjujete i prikupljate informacije neophodne za formiranje kvartalnog izveštaja.

Rok za dostavu kvartalnog izveštaja o javnim nabavkama za prvi kvartal, Upravi za javne nabavke je od 01. do 10. aprila 2016. godine.

Napominjemo da nedostavljanje Izveštaja Upravi za javne nabavke predstavlja prekršaj za naručioca shodno članu 169. ZJN.

...